Nieuwe mama, nieuwe draagmama

24-06-2022

Nieuwe mama, nieuwe draagmama en een toekomstige draagconsulente

In 2012 mocht ik me mama gaan noemen en ik was echt niet minder trots dan vele andere moeders hoor. Maar wel even onzeker als het gaat om dragen, want tja je schaft een draagzak aan in een van de vele babyspeciaalzaken en dat doe je in de beste geweten. Maar als je dan moet wachten tot jouw kindje zwaar genoeg is om erin te mogen, ga je toch eens verder nadenken. En als je met draagdoeken in aanmerking vraag je jezelf misschien wel eens af of je het nu toch zo "fout" hebt gedaan.
Nee natuurlijk heb je het niet fout gedaan, je doet het nooit fout. Maar het kan wel beter en door daarvoor open te staan, maak je van jezelf misschien een nog-meer-mama.

Maar goed, dan ben je mama en je maakt kennis met draagdoeken. Niet bij een draagconsulente, maar bij een lieve vriendin en dan ben je verkocht. Althans ík was verkocht, maar nog altijd in de volste overtuiging dat het nog beter zou moeten kunnen.  Dit was ook het allereerste begin in het ontstaan van de praktijk.

Om me verder te verdiepen in de wereld van dragen, heb ik besloten om de opleiding tot draagconsulente te gaan volgen via Trageschüle Dresden. 3 volle dagen ver buiten mijn comfortzone om daarna mét een certificaat tot basisdraagconsultente heel dicht bij mezelf voldaan naar huis te gaan en andere te mogen helpen met dragen.

Een mooi geschenk dat ik niet alleen als nieuwe mama, nieuwe draagmama, maar ook als nieuwe draagconsulente te mogen ontvangen.