Ga ik dit werkelijk doen? JA, dit ga ik doen!

30-06-2021

Ga ik dit werkelijk doen? JA, dit ga ik doen!
Maar wat ga ik dan doen?

Corona/Covid-19 heeft een gat geslagen en die wil ik herstellen. Herstellen door de verbinding te leggen tussen jou en mij, door het schrijven van blogs.

Corona in de volksmond, Covid-19, een virus dat veel heeft losgemaakt bij iedereen en gelijktijdig zoveel vast gezet en letterlijk op slot gedaan.
Ook in mijn praktijk merk ik dat, maar ook persoonlijk heb ik dat enorm ondervonden en ondervind ik nog altijd.

Sinds enige tijd komt het idee steeds meer, ervoor was dit een enkele keer, naar boven om blogs te gaan schrijven. Blogs die heel dicht bij mezelf staan, maar die gelijktijdig zo verbonden zijn met de praktijk. En met deze allereerste blog heb ik dat idee dus ter uitvoering gebracht.

Een blog schrijven? Al jarenlang lees ik blogs vol met verhalen en ervaringen van anderen, verkrijg ik erdoor informatie. Doormiddel van Social Media is dat alleen maar meer geworden. Wat voor blogs ik lees? Veelal over mijn vakgebieden, maar ook erg veel over mijn grootste vakgebied...het moederschap. Nee, ik zie mijn mooie taak als moeder niet als een beroep, maar ben eerlijk een vak is het zeker.

Door het lezen van deze eigen verhalen merk ik dat ik beeld ontwikkel, er veel informatie uit weet te halen en soms (best vaak) even lach door de herkenning. En waarom, het is zo dichtbij geschreven.

De praktijk is ook ontstaan vanuit iets heel dichtbij en alles wat hierin te vinden is, komt ook van dichtbij. En dat gaan de blogs ook worden, van dichtbij.

Ik zal er nog in moeten groeien, ik vind het eng. Maar je leert alleen maar lopen door te vallen, op te staan en weer door te gaan.