Geboortetrauma

Je wil er niet bij stil staan, gelukkig doen we dat ook meestal niet en nog gelukkiger hoeven we dat ook vaak niet. Maar toch komt het vaak voor dat een moeder, gezien vanaf het moment van de conceptie tot na de bevalling, een geboortetrauma oploopt.


Een geboortetrauma, wat is dat? 
Een vrouw weet vanaf het moment dat ze zwanger is, hoe zij haar zwangerschap, bevalling en kraamperiode wil beleven. Echter een zwangerschap, een bevalling of je kraamdagen kunnen anders verlopen dan je had bedacht of verwacht had. Wanneer je bij het terugkijken op deze periode, negatieve gevoelens ervaart spreken we van een geboortetrauma.


Hoe ontstaat een geboortetrauma?
De oorzaak van een geboortetrauma is terug te herleiden naar het brein. Ieder meisje heeft een brein klaarliggen, dat in werking wordt gebracht op het moment dat een vrouw zwanger raakt. Dit brein heet het "moederbrein", dit is het intuïtieve brein. Een geboortetrauma ontstaat op het moment waarop je niet hebt kunnen reageren vanuit je diepste basis/oerbehoefte en niet vanuit het intuïtieve brein en waardoor er een blokkade plaats vindt.

Wanneer is er sprake van een geboortetrauma?
Kijk je met negatieve gevoelens terug op je zwangerschap, de bevalling, je kraamtijd of de (gemiste) borstvoedingsperiode? Vormen lichamelijke en/of emotionele klachten nu een belemmering in jouw dagelijks functioneren? Dan spreken we van een geboortetrauma.

Een geboortetrauma, groot of klein, jij bent de enige die het kan benoemen. Dit is voor iedere vrouw anders! Schaam je daarom niet langer en stel de bovenstaande vragen aan jezelf. Ook jaren later, kan een geboortetrauma nog altijd behandeld worden.

Door een zachte methode help ik je met je herstel, zodat jij weer kunt genieten en jezelf terugvindt.