Dragen

Zoveel manieren en methoden om jouw kindje te dragen. Soms zijn er zoveel bomen, dat het bos niet meer zichtbaar is. In dat geval kan ik je ook helpen in de overweldigende menigten dat dragen met zich meebrengt.

Maar om je alvast kennis te laten maken, en misschien lukt het zelfs al wel om hierna een keuze te maken, ga ik je een beetje op weg helpen.

Een doek of een drager? De eerste keuze is, voor menigeen, meteen een lastige. Een doek...past nagenoeg altijd, variabel inzetbaar door verschillende technieken en bijna een kledingstuk. Of toch liever een drager? Los van het systeem, makkelijker (voor vele) en soms ook sneller. Maar vooral geeft het sommige ouders een zekerder gevoel met name tijdens het dragen op de rug.

Maar dan....

De keuze is gevallen op een draagdoek? Maar dan zijn we er nog niet en is er weer die keuze.
Een rekbare doek versus een geweven doek.

Met een rekbare doek kun je thuis in alle rust, zonder jouw kindje te hoeven vast houden de doek al omdoen en knopen. Hier wordt regelmatig voor gekozen bij pasgeboren kindjes. De doek voelt aan als een t-shirt en geeft een comfi-gevoel. 

Een geweven doek is daarentegen knoop je om met jouw kindje er al in. Een geweven doek is meestal draagkrachtiger en kan veelal langer gebruikt worden. Een geweven doek hoeft maar slechts 1 laag over het lichaam en daardoor luchtiger ten opzichte van de 3 lagen bij de rekbare doek. Een geweven doek is niet alleen goed inzetbaar bij baby's, dreumesen, peuters en kleuters, maar ook nog op latere leeftijd en bij prematuur geboren kindjes.

En dan is er ook nog de ringsling. Hiermee draag je a-symetrisch, waardoor jouw kindje nog meer om zich heen kan kijken. Bij kleine kindjes kan ook de keuze op de ringsling vallen en denk vooral ook aan de korte momenten waar deze heel snel inzetbaar is, zoals uit de auto bij school bijvoorbeeld.

Of toch...

De keuze op een draagsysteem laten vallen? Ook hierin is nog zoveel keuze, systemen, patronen en maten.